Російський експерт визнав: попит на нафту не відновиться у найближчі роки

Російський експерт визнав: попит на нафту не відновиться у найближчі роки
Попит на нафту не повернеться до колишнього рівня навіть через два роки

Попит на нафту протягом двох років не повернеться до колишнього рівня

Глобальний попит на енергоресурси після падіння через пандемію коронавірусу не зможе відновитися ще протягом двох найближчих років.

Таку думку в ефірі одного з російських телеканалів висловив співзасновник і провідний аналітик незалежного консультаційного агентства RusEnergy Михайло Крутіхін.

«За два роки попит на енергоносії не відновиться до старих, «довірусних» часів, він все одно буде меншим. Орієнтуватися, я думаю, потрібно на ситуацію, коли попит на нафту протягом двох років не повернеться до колишнього рівня. Пропозиція нафти на ринку зменшується через те, що деякі країни змушені скорочувати видобуток, але це відбувається не тими темпами, як падає попит. І тому протягом найближчих двох років буде тиск на ціни», - вважає експерт.

Крутіхін не виключив, що в найближчі роки будуть відбуватися чергові обвали цін, аж до негативних котирувань на ф'ючерси.

«І ми радше побачимо знову падіння ціни на позначку в $ 10 / барель - це абсолютно не виключено, можливо будуть ось ці ігри з ф'ючерсами, коли ціни падали до - $ 37 / барель за техаську нафту», - зазначив Михайло Крутіхін.

Він додав, що світова економіка найближчим часом не зможе відновитися після падіння через пандемію.

«Ми бачимо той самий Китай, який начебто оголосив, що у нього все нормально, все відновлюється, а насправді, по-перше, він звертається до постачальників газу з проханням відкласти деякі контракти, скоротити обсяги за деякими контрактами, в тому числі трубопроводами з Середньої Азії. Друге, він збільшив імпорт нафти і закачує її в стратегічні сховища, поки вона дешева - це не означає пожвавлення економіки. Добре, якщо Китай на 75% відновить свою економіку, але в багатьох країнах це не відновиться взагалі», - зазначив експерт.

Також, за його словами, оскільки деякі країни можуть прискорити процес переходу на відновлювані джерела енергії, глобальний попит на нафту може і зовсім не повернутися до позначки 2019 р

«Якщо до вірусу ми передбачали, що можливо у 2025 році попит досягне свого піку і почне потихеньку знижуватися, то зараз ми думаємо, що пік споживання відбувся вже в 2019 р

Нагадаємо, Росія попри прогнози колапсу на нафтовому ринку не може зупинитися і продовжує нарощувати її видобуток.

12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни (всього 23) домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня. За оцінками експертів, цього буде недостатньо, щоб збалансувати попит і пропозицію.

Наприкінці квітня повідомляли, що ціна на американську нафту WTI сьогодні різко впала на тлі побоювань, що скорочення видобутку не зможе компенсувати обвал попиту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: