Саудівська Аравія скорочує видобуток нафти ще на мільйон барелів на добу

Саудівська Аравія скорочує видобуток нафти ще на мільйон барелів на добу
Міністерство енергетики Саудівської Аравії доручило державній компанії Saudi Aramco знизити видобуток нафти у червні додатково на 1 млн барелів щоденно

Порівняно з квітнем зниження видобутку Саудівською Аравією складе 4,8 млн барелів

Міністерство енергетики Саудівської Аравії зобов'язало державну компанію Saudi Aramco знизити видобуток нафти у червні ще на 1 млн барелів щоденно, на додаток до зобов'язань королівства за угодою країн ОПЕК+.

Про це пише агенція SPA.

«Міністерство енергетики Саудівської Аравії доручило саудівській державній компанії Saudi Aramco знизити видобуток нафти у червні додатково на 1 млн барелів щоденно, окрім скорочення, передбаченого останньою угодою країн ОПЕК + від 12 квітня 2020 року», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, порівняно з квітнем зниження видобутку Саудівською Аравією складе 4,8 млн барелів, в абсолютному вираженні країна буде видобувати у червні 7,492 млн барелів.

Крім того, Saudi Aramco доручено розглянути можливість зниження нафтовидобутку у травні нижче рівня 8,492 млн барелів за домовленістю з клієнтами компанії.

У міністерстві енергетики підкреслили, що мета королівства - за допомогою додаткових скорочень стимулювати інші країни-виробники виконувати зобов'язання та забезпечити додаткові скорочення для стабілізації цін на світовому нафтовому ринку.

Раніше російський експерт визнав, що попит на нафту не відновиться у найближчі роки.

Нагадаємо, Росія попри прогнози колапсу на нафтовому ринку не може зупинитися і продовжує нарощувати її видобуток.

12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни (всього 23) домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня. За оцінками експертів, цього буде недостатньо, щоб збалансувати попит і пропозицію.

Наприкінці квітня повідомляли, що ціна на американську нафту WTI різко впала на тлі побоювань, що скорочення видобутку не зможе компенсувати обвал попиту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: