Країни ОПЕК+ домовилися про найбільше в історії скорочення видобутку нафти

Країни ОПЕК+ домовилися про найбільше в історії скорочення видобутку нафти
Члени ОПЕК+ домовилися в травні-червні 2020 року скоротити видобуток на 9,7 млн барелів на добу

Про найбільше в історії скорочення видобутку країни ОПЕК+ домовилися 12 квітня під час екстреної зустрічі в режимі відеоконференції

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією джерел агентства, члени ОПЕК+ домовилися в травні-червні 2020 року скоротити видобуток на 9,7 млн барелів на добу.

Мова йде про найбільше скорочення в історії. Угода, необхідна для підтримки цін на нафту, стала можливою після того, як було досягнуто компромісу з Мексикою, яка раніше не погоджувалася істотно знижувати видобуток.

Агентство зазначає, що про найбільше в історії скорочення видобутку країни ОПЕК+ домовилися 12 квітня під час екстреної зустрічі в режимі відеоконференції. У ній взяли участь міністри країн ОПЕК і країн, що не входять в організацію.

Напередодні Організація африканських виробників нафти пообіцяла скоротити обсяги видобутку палива, підтримавши таким чином зусилля країн ОПЕК+ і держав, які не беруть участі в угоді щодо стабілізації нафтового ринку.

Раніше повідомлялося, що цього тижня організація країн-експортерів нафти ОПЕК+ погодилася скоротити видобуток на 10 мільйонів барелів на день. РФ також погодилася на значущі скорочення видобутку нафти.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: