«Справа Шеремета». Адвокат розповів, чому поліція прийшла до помешкання лікарки Кузьменко вдруге

Помешкання Юлії Кузьменко знову обшукали, хоча весь цей час вона була в ізоляторі тимчасового тримання 

«Це або безсилля, або брак мізків» - Безпалий

Повторний візит до помешкання підозрюваної у «Справі Шеремета» дитячої лікарки Юлії Кузьменко та обшуки у її знайомих свідчать про те, що слідчі намагаються знайти хоча б щось, що можна долучити до справи. Про це «Главкому» повідомив адвокат Тарас Безпалий.

«Я займаюся захистом у кримінальних справах понад 11 років. До цього моменту жодного разу не стикався із тим, щоб у рамках одного провадження в одному і тому самому місці проводили обшук двічі. Господарка приміщення впродовж 4,5 місяців перебуває в Ізоляторі тимчасового тримання. Які нові докази можна знайти у квартирі, якщо людина туди навіть не заходила?», - говорить він.

Більше того, за словами Безпалого, вилучена 23 квітня мисливська рушниця цивільного чоловіка Юлії була в її квартирі і в грудні, тоді її чомусь не забрали.

Адвокат також зауважив, що того дня пройшли обшуки у колишнього чоловіка Кузьменко, який вдруге одружився і давно живе із новою сім’єю, а також у його сестри. «Тобто слідчі ходять по всіх знайомих, колишніх, родичах Юлії, аби хоч щось знайти. Це або безсилля, або брак мізків», - вважає він.

Водночас Безпалий називає необґрунтованими побоювання сторони обвинувачення, що Кузьменко має бути в ізоляторі, бо може виїхали за кордон чи на непідконтрольну Україні територію.

«Логіку слідства можна було б охарактеризувати так: тут бачу, тут не бачу. Прокурор у клопотанні справді вказував, що Юлія може виїхати в «ЛДНР». Я показував роздруківки із сайтів цих квазіреспублік, де вказано, що Юлія знаходиться в їхньому «розстрільному списку». Вона – волонтер, яка допомагала АТО», - нагадав він.

Щодо гіпотетичного виїзду закордон, то слідчі кажуть, що не можуть знайти два її закордонні паспорти. Безпалий стверджує, що сам тричі приносив на засідання ці документи і демонстрував суду.

«Коли кладеш перед слідчим на стіл два паспорти, а слідчий їх не бачить, то інакше, як сюрреалізмом, я цього назвати не можу. Під час останнього засідання я наголошував, що зараз втекти закордон фактично неможливо: не літають літаки, не йдуть потяги… Але суд пише те саме, що зазначено у клопотанні прокурора. Тобто теж «не бачить» документи», - нарікає адвокат.

Нагадаємо, що Юлія Кузьменко залишиться під вартою до 30 травня. Київський апеляційний суд розглянув скаргу захисту підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко, і залишив її без задоволення.