«Справа Шеремета». Адвокат розповів, чому поліція прийшла до помешкання лікарки Кузьменко вдруге

 «Справа Шеремета». Адвокат розповів, чому поліція прийшла до помешкання лікарки Кузьменко вдруге
Помешкання Юлії Кузьменко знову обшукали, хоча весь цей час вона була в ізоляторі тимчасового тримання 

«Це або безсилля, або брак мізків» - Безпалий

Повторний візит до помешкання підозрюваної у «Справі Шеремета» дитячої лікарки Юлії Кузьменко та обшуки у її знайомих свідчать про те, що слідчі намагаються знайти хоча б щось, що можна долучити до справи. Про це «Главкому» повідомив адвокат Тарас Безпалий.

«Я займаюся захистом у кримінальних справах понад 11 років. До цього моменту жодного разу не стикався із тим, щоб у рамках одного провадження в одному і тому самому місці проводили обшук двічі. Господарка приміщення впродовж 4,5 місяців перебуває в Ізоляторі тимчасового тримання. Які нові докази можна знайти у квартирі, якщо людина туди навіть не заходила?», - говорить він.

Більше того, за словами Безпалого, вилучена 23 квітня мисливська рушниця цивільного чоловіка Юлії була в її квартирі і в грудні, тоді її чомусь не забрали.

Адвокат також зауважив, що того дня пройшли обшуки у колишнього чоловіка Кузьменко, який вдруге одружився і давно живе із новою сім’єю, а також у його сестри. «Тобто слідчі ходять по всіх знайомих, колишніх, родичах Юлії, аби хоч щось знайти. Це або безсилля, або брак мізків», - вважає він.

Водночас Безпалий називає необґрунтованими побоювання сторони обвинувачення, що Кузьменко має бути в ізоляторі, бо може виїхали за кордон чи на непідконтрольну Україні територію.

«Логіку слідства можна було б охарактеризувати так: тут бачу, тут не бачу. Прокурор у клопотанні справді вказував, що Юлія може виїхати в «ЛДНР». Я показував роздруківки із сайтів цих квазіреспублік, де вказано, що Юлія знаходиться в їхньому «розстрільному списку». Вона – волонтер, яка допомагала АТО», - нагадав він.

Щодо гіпотетичного виїзду закордон, то слідчі кажуть, що не можуть знайти два її закордонні паспорти. Безпалий стверджує, що сам тричі приносив на засідання ці документи і демонстрував суду.

«Коли кладеш перед слідчим на стіл два паспорти, а слідчий їх не бачить, то інакше, як сюрреалізмом, я цього назвати не можу. Під час останнього засідання я наголошував, що зараз втекти закордон фактично неможливо: не літають літаки, не йдуть потяги… Але суд пише те саме, що зазначено у клопотанні прокурора. Тобто теж «не бачить» документи», - нарікає адвокат.

Нагадаємо, що Юлія Кузьменко залишиться під вартою до 30 травня. Київський апеляційний суд розглянув скаргу захисту підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко, і залишив її без задоволення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: