Коронавірус в Україні: за добу 525 нових випадків Covid-19

У Києві минулої доби на коронавірус захворіли 57 людей
Фото Людмили Антоненко, головної лікарки Олександрівської клінічної лікарні

Найбільше нових випадків за минулу добу підтвердили у Волинській та Львівській областях, а також у Києві

В Україні з початку епідемії Covid-19 виявили у 28 381 людини, з них 12 769 пацієнтів уже одужали, а 833 — померли від ускладнень. За минулу добу виявили 525 нових випадків, також 357 людей одужали та 23 померли.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час ранкового брифінгу в МОЗ.

Зазначимо, що днем раніше в Україні було зафіксовано 394 нових випадків коронавірусу, 13 людей померло від хвороби.

Найбільше нових випадків за минулу добу підтвердили у Волинській (101) та Львівській областях (78), а також у Києві (57).

Жодних нових випадків не зафіксували у п'ятьох областях: Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Сумській та Херсонській.

Загалом найбільшу кількість інфікованих виявили у Чернівецькій області — 3 757 та у Києві — 3 580. Далі йдуть Львівська (2 289) та Рівненська (2 122) області.

Разом з тим сьогодні в Україні розпочався черговий ерап послаблення карантину. З 10 червня в зоні проведення Операції Об'єднаних сил частково запрацюють контрольні пункти в'їзду-виїзду через лінію розмежування.

Бази відпочинку і санаторії з 10 червня зможуть розпочати роботу — але лише в тих регіонах, де дотримано всіх трьох критеріїв для чергового етапу пом’якшення карантину. 

Дитячі табори поки не відкривають — рішення про це буде прийматися окремо, оскільки в таких закладах в літній період є ризик спалаху кишкових інфекцій.