Лавра закрита, ідіть під Лавру. Московська церква скликає людей зустрічати благодатний вогонь

Києво-Печерська Лавра зачинена на карантин, тому московські церковники хочуть зібрати людей поруч з її стінами 
Фото: Татьяна Безрук/hromadske

Московська церква вперто намагається зібрати натовпи людей біля храмів попри карантин та загрозу захворіти коронавірусом

Керуючий справами УПЦ Московського патріархату митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) закликав віруючих прийти до храму, що розташований біля Києво-Печерської лаври і отримати благодатний вогонь.

За словами Антонія, церемонія відбуватиметься «з дотриманням всіх санітарних норм».

«Завтра, з Божою поміччю, делегація Української православної церкви доставить в Україну благодатний вогонь. Ми сподіваємося, що це стане втіхою для багатьох віруючих українців. Особливо зараз, в умовах карантину, коли багатьом доведеться святкувати Великдень вдома.

З огляду на цей факт, а також те , що в деяких ЗМІ з'явилися висловлювання про те, що в цьому році наша країна не побачить благодатний вогонь, ми закликаємо всіх, хто хотів би стикнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти в Свято-Воскресенський храм (з дотриманням всіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в'їзду в Києво-Печерську Лавру», - написав митрополит Антоній в Фейсбуці.

Напередодні настоятель Помісної церкви митрополит Епіфаній заявив, що Українські церкви можуть не отримати благодатний вогонь цього року. Також повідомлялося, що Україна може отримати Благодатний вогонь за спеціальною процедурою.

Зазначимо, що попри карантин та загрозу для здоров’я людей, Московська церква продовжує закликати українців іти до церкви на Великдень.

Як вже відомо, за минулу добу у Києві зафіксовано 65 нових випадків коронавірусу, з них - 26 у Лаврі

Зазначимо. що в МВС повідомили, що Києво-Печерська лавра буде закритою для відвідування, поки київська комісія з техногенної та екологічної безпеки не прийме іншого рішення.

Нагадаємо, напередодні у Києво-Печерській лаврі помер монах Никодим, який нещодавно прийшов з Почаївської лаври

Це вже третя смерть монаха від коронавірусу у Лаврі. Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19. Хоча у Лаврі це заперечують.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

Зазначимо, що у Києво-Печерській лаврі виявлено майже 100 інфікованих коронавірусом.

Раніше джерела «Главкома» повідомили, що намісника Києво-Печерської лаври Павла випишуть з лікарні у Страсну п'ятницю.

9 квітня стало відомо, що намісник Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві Іона Черепанов захворів на Covid-19.

17 квітня стало відомо, що столична влада ухвалила рішення про запровадження карантину на території Іонинського монастиря