Українські церкви можуть не отримати благодатний вогонь цього року, - митрополит Епіфаній

Українські церкви можуть не отримати благодатний вогонь цього року, - митрополит Епіфаній

Митрополит Епіфаній: цьогоріч невідомо, чи матиме ПЦУ благодатний вогонь

Фото: Главком

Предстоятель Православної церкви України: я схильний до того, що краще ті кошти, які використають на літак, використати для того, щоб закупити відповідні медикаменти або засоби захисту для лікарів

Українські церкви можуть не отримати благодатний вогонь із Єрусалима цього року, повідомив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

«Уже склалася така благочестива традиція, щороку привозять благодатний вогонь із храму Воскресіння Христового, з Кувуклії, Гробу Господнього, який сходить щороку під час богослужіння у велику суботу. Цього року не відомо, чи ми матимемо благодатний вогонь. Були певні пропозиції, але ми не наполягаємо на цьому», - заявив він в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Епіфаній уточнив, що надходила пропозиція найняти чартер для того, щоб доставити благодатний вогонь в Україну, однак він має намір відмовитися від цієї пропозиції.

«Я схильний до того, що краще ті кошти, які використають на літак, використати для того, щоб закупити відповідні медикаменти або засоби захисту для лікарів. І тому я не впевнений, що буде привезено благодатний вогонь», - пояснив він.

Водночас він повідомив про плани провести переговори з представниками влади про необхідність привезти вогонь для всіх церков або не завозити його взагалі.

Раніше посольство Ізраїлю в Україні повідомило, що сходження благодатного вогню відбудеться без присутності паломників і з обмеженою кількістю учасників. Представники української Помісної церкви передали послу Ізраїлю в Україні лампадку для благодатного вогню.

Сьогодні, 17 квітня, у християн східного обряду Страсна п'ятниця. У цей день віруючі згадують про смерть Христа і готуються до Великодня.

До слова, Помісна церква дозволила самостійно освячувати паски.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: