У Почаївській лаврі заперечують смерть свого монаха від Covid-19 в Києві

У Почаївській лаврі заперечують смерть свого монаха від Covid-19 в Києві
Свято-Успенська Почаївська Лавра

Летальних випадків у монахів Почаївської лаври не було, запевняють у церкві

У Свято-Успенській Почаївській Лаврі спростовують інформацію про смерть їхнього монаха, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19 у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ряд ЗМІ з посиланням на «джерела у Київській адміністрації» розповсюдили інформацію про те, що 13 квітня 2020 року «від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19 у Києві». У Свято-Успенській Почаївській Лаврі спростували дану інформацію», - йдеться в повідомленні.

В обителі підкреслили, що вищезгадане повідомлення не відповідає дійсності: «Ніяких летальних випадків у монахів Почаївської Лаври не було».

Як повідомляв Центр громадського здоров'я України, станом на ранок 14 квітня, у Києві підтверджено 551 випадок Covid-19. 

Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 56 осіб.

13 квітня в Олександрівській лікарні померли двоє пацієнтів із Covid-19.

Як відомо, щонайменше 14 священнослужителів Києво-Печерської Лаври госпіталізовані у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: