МВС: Києво-Печерська Лавра залишається на карантині

МВС: Києво-Печерська Лавра залишається на карантині

Біля Лаври чергують поліцейські та гвардійці

Фото: Громадське

У Києві-Печерській лаврі померли вже троє монахів

Києво-Печерська лавра буде закритою для відвідування, поки київська комісія з техногенної та екологічної безпеки не прийме іншого рішення.

Про це в ефірі «Прямого» повідомив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

«На даний час цей об’єкт (Києво-Печерська лавра - ред.), згідно рішенням київської комісії з техногенної та екологічної безпеки, є закритим для відвідування. Там чергують поліцейські та гвардійці. Якщо іншого рішення не буде прийнято місцевою комісією, яка має такі повноваження, то так все і залишиться, цей об’єкт буде закритий для сторонніх відвідувачів», - сказав Шевченко.

Він також нагадав, що в минулому році 7,5 млн українців взяли участь у святкуванні Великодня в церквах і храмах різних конфесій.

«Навіть якщо десята частина з цієї великої цифри прийде у храм або під храм, то це буде дуже ризиковано. Тому ми постійно проводимо роботу зі священнослужителями різних конфесій у форматі переговорів з Радою церков і закликаємо їх закликати свою паству залишатися під час великодніх свят вдома», - сказав представник МВС.

Нагадаємо, напередодні у Києво-Печерській лаврі помер монах Никодим, який нещодавно прийшов з Почаївської лаври

Це вже третя смерть монаха від коронавірусу у Лаврі. Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19. Хоча у Лаврі це заперечують.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

Зазначимо, що у Києво-Печерській лаврі виявлено майже 100 інфікованих коронавірусом.

Раніше джерела «Главкома» повідомили, що намісника Києво-Печерської лаври Павла випишуть з лікарні у Страсну п'ятницю.

9 квітня стало відомо, що намісник Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві Іона Черепанов захворів на Covid-19.

17 квітня стало відомо, що столична влада ухвалила рішення про запровадження карантину на території Іонинського монастиря

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: