МОЗ: у Києво-Печерській лаврі майже 100 хворих на Covid-19

МОЗ: у Києво-Печерській лаврі майже 100 хворих на Covid-19
Лавру рішенням столичної влади закрито на карантин
Фото: ЕРА

Через недотримання правил карантину та скупчення людей в закритому просторі багато вірян по всій Україні заразилися коронавірусом саме в церкві

Настоятель Києво-Печерської Лаври Павло хворіє на Covid-19. Загалом у монастирі виявлено майже 100 випадків інфікування коронавірусом.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«У Києво-Печерській лаврі виявлено майже 100 інфікованих коронавірусом, серед них і настоятель монастиря. За тиждень там уже двоє монахів померли, а Лавру рішенням столичної влади закрито на карантин», — повідомили в МОЗ.

Там також наголосили, що через недотримання правил карантину та скупчення людей в закритому просторі багато вірян по всій Україні заразилися коронавірусом саме в церкві.

Напередодні джерела «Главкома» повідомили, що намісника Києво-Печерської лаври Павла випишуть з лікарні у Страсну п'ятницю.

16 квітня повідомлялося, що ще 32 служителі Києво-Печерської лаври перевіряються на коронавірус

Як відомо, щонайменше 14 священнослужителів Києво-Печерської Лаври госпіталізовані у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: