Львівські хірурги зробили складну операцію дівчинці за допомогою робота

Дитячий хірург уміло оперує пультом робота
Фото з відкритих джерел

Лікарям вдалося зберегти селезінку, яку дитина ризикувала втратити

У Львові в клінічній лікарні швидкої медичної допомоги завдяки роботу-хірургу Da Vinci успішно прооперували чотирнадцятирічну дівчину, у якої була велика киста селезінки. Про це інформує Zaxid.net.

Відомо, що був ризик видалення цього органа, але хірургам вдалося його зберегти.

Протягом трьох років дитина скаржилася на сильний біль у лівому пібребер’ї. Це дуже ускладнювало їй життя, вона не могла займатися на уроках фізкультури. Батьки зверталися до різних лікарів. Дитині поставили діагноз – киста у ділянці воріт селезінки. Оскільки новоутворення було дуже великим і розташовувалося дуже близько біля основних судин селезінки, ризик видалення органа разом із кистою був надто великий.

Хірурги все-таки вирішили оперувати дівчинку за допомогою роботичної системи Da Vinci, бо лише вона могла гарантувати високоточне 3D-зображення із 20-кратним збільшенням та складну амплітуду рухів у важкодоступних місцях, на яку нездатна кисть людини. Саме малоінвазивні хірургічні технології робота допомогли успішно видалити кисту, зберігши дівчині селезінку.

Додамо, що учені з Х'юстонської методистської лікарні змогли зменшити прогресування ракової пухлини в людини, використавши спеціальний магнітний шолом.

Раніше британські медики розкрили основні симптоми раку кишечника. За словами експертів, ознаками даного виду онкологічного захворювання можуть бути анемія, втома, запаморочення, задишка, втрата ваги, болі в спині або животі. Фахівці радять звернеться за медичною допомогою, якщо людина страждає від діареї або запору протягом більш ніж трьох тижнів.

Раніше вчені розробили новий метод лікування раку підшлункової залози, який вважається найбільш смертоносним видом даного захворювання. Дослідники з'ясували, що рак підшлункової можна лікувати за допомогою зміненого вірусу оспи.

Нагадаємо, що онкологи розповіли про спосіб виявити рак легенів за сміхом.

Читайте також: