Саакашвілі засудили до 6 років за побиття грузинського депутата

Екс-президента Грузії звинуватили у перевищенні службових обов'язків із застосуванням насильства

Тбіліський міський суд визнав колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі винним у справі про побиття у 2005 році депутата грузинського парламенту Валерія Гелашвілі.

Про це 28 червня повідомляє Грузия Online.

За рішенням судді, екс-президент Грузії засуджений до 6 років позбавлення волі. Саакашвілі також позбавлений на 2 роки і 3 місяці права займати посади.

Саакашвілі звинуватили у перевищенні службових обов'язків із застосуванням насильства і організації умисного заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю.

Разом з ним у цій справі до відповідальності притягнутий колишній глава МВС Грузії Іване Мерабішвілі, колишній начальник Спеціального оперативного департаменту Ерекле Кодуа і колишній керівник управління цього ж департаменту Гія Сірадзе.

Відносно Мерабішвілі, Кодуа і Сірадзе у згаданій справі винесено обвинувальні вироки. Мерабішвілі засудили на 6 років і 9 місяців, Кодуа і Сірадзе - на 9 років.

Нагадаємо, 12 лютого цього року Саакашвілі депортували з України. Політику оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

У травні Саакашвілі заявив, що хоче повернутися до Грузії.

Читайте також інтерв’ю із соратником Саакашвілі: Давид Сакварелідзе: Луценко сподівається стати прем’єром або наступником Порошенка