Суд продовжив арешт бразильському екс-бойовику «ДНР» Лусваргі

Рафаель Лусваргі

Розгляд справи по суті не відбувся через неявку адвоката підсудного

Суд у справі громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі продовжив у четвер йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Лусваргі підозрюється у сприянні бойовикам «ДНР».

За рішенням суду він перебуватиме під вартою до 12 грудня 2018 року.

При цьому розгляд справи по суті не відбувся через неявку адвоката підсудного Валентина Рибіна, тому засідання відбулося у присутності адвоката, призначеного державою.

За даними суду, інформацію про неможливість взяти участь в засіданні Рибін надав за годину до засідання, мотивуючи неявку тим, що бере участь в інших засіданнях. При цьому він не надав ніяких підтверджень – ані повістки до суду, ані довідки з суду.

Раніше Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області взяв під варту бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці «ДНР». 

Як повідомляв «Главком», 4 травня у Києві націоналісти організації С14 схопили бразильського бойовика Маркуса Лусваргі, який воював на боці «ДНР». 

Посольство Бразилії в Україні відмовилося допомагати бразильцю Рафаелю Лусваргі, який воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі.

Лусваргі був засуджений вже в січні 2017 року до 13 років в'язниці. Однак у серпні 2017 вирок бразильському бойовику скасували і призначили розгляд справи. Одна з причин - порушення підсудності.

На початку травня стало відомо, що бразилець, який воював на боці «ДНР», живе у московському монастирі в Києві.