У Барселоні почалися протести та сутички через арешти каталонських політиків

Сутички у Барселоні
Фото з соцмереж

На вулиці Барселони вже вийшли тисячі людей, які тримають фотографії затриманих політиків і вимагають їхнього звільнення

У Барселоні розпочалися акції протесту після рішення Верховного суду Іспанії про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків.

Під рішення суду потрапили кандидат на посаду глави уряду Каталонії Жорді Туруль, екс-міністр з територій Жозеп Руль, екс-міністр закордонних справ Рауль Ромева, екс-міністр соціальної політики Долорс Баса та колишній спікер парламенту Каталонії Карме Форкадель.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Організатори протестів заявляють, що акції на підтримку затриманих політиків відбудуться у всіх каталонських муніципалітетах.

[TWITTER]

[/TWITTER]

На вулиці Барселонм вже вийшли тисячі людей, які тримають фотографії затриманих політиків і вимагають їхнього звільнення. Протестувальники також вийшли на акції у Жироні, Льєйді і Таррагоні.

Муніципальні організації підкреслюють, що вони хочуть показати, що відмовляються визнавати судові рішення, яким «переслідуються політичні представники каталонців», тому що такі рішення «спотворюють волю народу Каталонії».

[TWITTER]

[/TWITTER]

«Сьогодні, незалежно від того, що відбувається, ми будемо виходити на вулиці, щоб засудити диктатуру держави і сказати «так» Республіці, яка перемогла на виборах. Всі на вулиці!», - йдеться у заяві «Каталонської національної асамблеї», що виступає за незалежність від Іспанії.

Нагадаємо, сьогодні каталонський парламент не зміг обрати нового главу уряду.

Тепер у парламенту є два місяці для того, щоб обрати нового главу уряду.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой має намір оскаржити в Конституційному суді країни можливе призначення екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона главою каталонського уряду.

Як відомо, Пучдемон із Брюсселя хоче голосувати у парламенті Каталонії.

Раніше державний прокурор Іспанії попросив Верховний суд відновити європейський ордер на арешт екс-глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона у Данії. Політик прилетів із Брюсселя до Данії для участі у дебатах щодо Каталонії у Копенгагенському університеті.

Проте, Верховний суд Іспанії відмовив прокуратурі у видачі європейського ордера на арешт Пучдемона.