Каталонський парламент не зміг обрати нового главу уряду

Каталонський парламент не зміг обрати нового главу уряду
Жорді Туруль

Кандидату не вистачило всього чотири голоси

Представник партії Junts per Catalunya, екс-представник уряду автономії Жорді Туруль не зміг отримати абсолютну більшість голосів у парламенті для обрання новим главою женералітату. Про це повідомляє видання El Mundo.

За нього віддали свої голоси сепаратистські партії Junts per Catalunya і Esquerra de Catalunya. Однак, ліва сепаратистська партія CUP не голосувала за кандидатуру Туруля, що завадило його обранню. До абсолютної більшості йому не вистачило чотирьох голосів.

Жорді Туруль ще має другий шанс бути обраним – через 48 годин парламент Каталонії має провести другий тур голосування. За звичних обставин перешкод до обрання Туруля главою уряду вже не лишалося б, оскільки у другому турі голосування достатньо простої більшості голосів.

Тепер у парламенту є два місяці для того, щоб обрати нового главу уряду.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой має намір оскаржити в Конституційному суді країни можливе призначення екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона главою каталонського уряду.

Як відомо, Пучдемон із Брюсселя хоче голосувати у парламенті Каталонії.

Раніше державний прокурор Іспанії попросив Верховний суд відновити європейський ордер на арешт екс-глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона у Данії. Політик прилетів із Брюсселя до Данії для участі у дебатах щодо Каталонії у Копенгагенському університеті.

Проте, Верховний суд Іспанії відмовив прокуратурі у видачі європейського ордера на арешт Пучдемона.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: