У Барселоні почалися протести та сутички через арешти каталонських політиків

У Барселоні почалися протести та сутички через арешти каталонських політиків
Сутички у Барселоні
Фото з соцмереж

На вулиці Барселони вже вийшли тисячі людей, які тримають фотографії затриманих політиків і вимагають їхнього звільнення

У Барселоні розпочалися акції протесту після рішення Верховного суду Іспанії про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків.

Під рішення суду потрапили кандидат на посаду глави уряду Каталонії Жорді Туруль, екс-міністр з територій Жозеп Руль, екс-міністр закордонних справ Рауль Ромева, екс-міністр соціальної політики Долорс Баса та колишній спікер парламенту Каталонії Карме Форкадель.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Організатори протестів заявляють, що акції на підтримку затриманих політиків відбудуться у всіх каталонських муніципалітетах.

На вулиці Барселонм вже вийшли тисячі людей, які тримають фотографії затриманих політиків і вимагають їхнього звільнення. Протестувальники також вийшли на акції у Жироні, Льєйді і Таррагоні.

Муніципальні організації підкреслюють, що вони хочуть показати, що відмовляються визнавати судові рішення, яким «переслідуються політичні представники каталонців», тому що такі рішення «спотворюють волю народу Каталонії».

«Сьогодні, незалежно від того, що відбувається, ми будемо виходити на вулиці, щоб засудити диктатуру держави і сказати «так» Республіці, яка перемогла на виборах. Всі на вулиці!», - йдеться у заяві «Каталонської національної асамблеї», що виступає за незалежність від Іспанії.

Нагадаємо, сьогодні каталонський парламент не зміг обрати нового главу уряду.

Тепер у парламенту є два місяці для того, щоб обрати нового главу уряду.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой має намір оскаржити в Конституційному суді країни можливе призначення екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона главою каталонського уряду.

Як відомо, Пучдемон із Брюсселя хоче голосувати у парламенті Каталонії.

Раніше державний прокурор Іспанії попросив Верховний суд відновити європейський ордер на арешт екс-глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона у Данії. Політик прилетів із Брюсселя до Данії для участі у дебатах щодо Каталонії у Копенгагенському університеті.

Проте, Верховний суд Іспанії відмовив прокуратурі у видачі європейського ордера на арешт Пучдемона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: