У МВФ поки не готові говорити про транш для України

Міжнародний валютний фонд

У МВФ запевняють, що дискусія із владою України є постійною

Міжнародний валютний фонд продовжує підтримувати постійний діалог з Україною в рамках програми розширеного фінансування EFF, але поки не готовий назвати дату чергового траншу.

Про це заявив директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс.

«Наша дискусія з українською владою є постійною», - зазначив представник Фонду на прохання прокоментувати рівень інтенсивності діалогу МВФ й офіційного Києва.

Він нагадав, що недавно (12-16 лютого) група експертів МВФ відвідала українську столицю «для обговорення технічних питань» у контексті програми реформ, які підтримує Фонд.

 «Дискусія охоплювала різні питання, включно із проектом закону про Антикорупційний суд», - підкреслив Райс.

У зв'язку із цим представник МВФ відзначив «необхідність досягнення подальшого прогресу в Україні», а також здійснення кроків, необхідних для досягнення цілей програми.

«У тому числі, в енергетичному секторі, фіскальній політиці, і, як уже сказав, антикорупційних зусиллях», - додав представник Фонду.

«Я можу сказати вам, що ця дискусія (з українською владою) триває і буде тривати протягом наступних тижнів», - сказав Райс.

Водночас він зазначив, що поки не може анонсувати дату візиту оцінної місії МВФ в Україну в рамках наступного перегляду програми.

«Із цього питання ще не було прийнято рішення», - сказав офіційний представник МВФ.

Раніше повідомлялося, що Україна може розраховувати на четвертий перегляд програми кредитування МВФ вже до травня 2018 року.

Міністр фінансів Олександр Данилюк також повідомляв, що наступний транш від МВФ складе близько 1,9 млрд доларів.

За його словами, під час візиту експертів МВФ з 12 по 16 лютого було досягнуто прогрес.

«Прогрес в результаті візиту досягнуто по всіх напрямах. Провели зустрічі з усіма учасниками процесу. Зараз тривають активні консультації з місією Фонду у Вашингтоні», - додав міністр.

Нагадаємо, 25 січня Данилюк повідомив, що Україна планує до травня 2018 року виконати всі зобов'язання в рамках програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду, що дозволить їй отримати черговий транш кредиту.

Як відомо, Україна 1 грудня перерахувала МВФ останній платіж в 2017 році на 169 млн доларів, всього за рік виплачено 1,268 млрд доларів. При цьому Україна отримала протягом року від МВФ один транш на 1 млрд доларів.

Також, у МВФ назвали умови завершення четвертого перегляду програми фінансування МВФ для України та виділення траншу кредиту.