МВФ назвав терміни перегляду програми фінансування України

МВФ назвав терміни перегляду програми фінансування України
Міжнародний валютний фонд

Фонд бачить бажання української влади рухатися вперед і завершити черговий перегляд програми

Україна може розраховувати на четвертий перегляд програми кредитування МВФ вже до травня 2018 року, якщо українська влада зможе продемонструвати прогрес у виконанні необхідних реформ в найближчі місяць-два.

Про це в інтерв'ю НВ заявив глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман.

«Досі деякі параметри не виконані - прийняття закону про незалежний Антикорупційний суд, реформа енергетичного сектору і забезпечення фіскальної політики, яка була б спрямована на досягнення цілей програми», - заявив Люнгман.

«Якщо українська влада зможе домогтися швидкого прогресу у вирішенні цих питань, то четвертий перегляд програми буде закінчений до травня», - сказав він.

Він також зазначив, що Фонд бачить бажання української влади рухатися вперед і завершити черговий перегляд програми, але це складний процес.

Напередодні міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що наступний транш від МВФ складе близько 1,9 млрд доларів.

За його словами, під час візиту експертів МВФ з 12 по 16 лютого було досягнуто прогрес.

«Прогрес в результаті візиту досягнуто по всіх напрямах. Провели зустрічі з усіма учасниками процесу. Зараз тривають активні консультації з місією Фонду у Вашингтоні», - додав міністр.

Нагадаємо, 25 січня Данилюк повідомив, що Україна планує до травня 2018 року виконати всі зобов'язання в рамках програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду, що дозволить їй отримати черговий транш кредиту.

Як відомо, Україна 1 грудня перерахувала МВФ останній платіж в 2017 році на 169 млн доларів, всього за рік виплачено 1,268 млрд доларів. При цьому Україна отримала протягом року від МВФ один транш на 1 млрд доларів.

Також, у МВФ назвали умови завершення четвертого перегляду програми фінансування МВФ для України та виділення траншу кредиту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: