Данилюк розповів про наступний транш МВФ

Данилюк розповів про наступний транш МВФ

Міністр назвав суму наступного траншу

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що наступний транш від Міжнародного валютного фонду в рамках програми співпраці з Україною складе близько 1,9 млрд доларів. Про це він заявив в інтерв'ю виданню «РБК-Україна».

«З 17,5 мільярдів доларів програми ми на даний момент отримали 8,5 мільярдів. Наступний транш повинен бути близько 1,9 мільярда доларів. Це залишає можливість для ще одного траншу  в цьому році. Такі плани. Сподіваюся, що це буде здійснено. Набагато важливіше було б, якщо говорити глобально, перший раз в історії України успішно завершити програму МВФ - її термін закінчується в березні наступного року», - розповів Данилюк.

За його словами, під час візиту експертів МВФ з 12 по 16 лютого було досягнуто прогрес.

«Прогрес в результаті візиту досягнуто по всіх напрямах. Провели зустрічі з усіма учасниками процесу. Зараз тривають активні консультації з місією Фонду у Вашингтоні», - додав міністр.

Нагадаємо, 25 січня Данилюк повідомив, що Україна планує до травня 2018 року виконати всі зобов'язання в рамках програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду, що дозволить їй отримати черговий транш кредиту.

Як відомо, Україна 1 грудня перерахувала МВФ останній платіж в 2017 році на 169 млн доларів, всього за рік виплачено 1,268 млрд доларів. При цьому Україна отримала протягом року від МВФ один транш на 1 млрд доларів.

Також, у МВФ назвали умови завершення четвертого перегляду програми фінансування МВФ для України та виділення траншу кредиту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: