Визнання Росією «ЛДНР»: представник ЄС спрогнозував нові територіальні претензії до України

Після звернення Російської Держдуми до Путіна, останнє слово у питанні визнання ОРДЛО залишається за лідером РФ
фото з відкритих джерел

Матті Маасікас попередив, що у раз визнання Росією окупаційних адміністрацій ОРДЛО, для України з'явиться новий фактор небезпеки

У разі визнання Російською Федерацією так званих «ЛНР» та «ДНР», у російської сторони з’являться нові територіальні претензії до України. Такою думкою поділився у Twitter голова представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас.

«У разі офіційного оформлення виникнуть додаткові територіальні претензії до України», – наголосив посадовець.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Варто зазначити, що окупаційні адміністрації так званих ЛНР та ДНР вважають своєю територією всю Луганську та Донецьку область. Райони Луганщини та Донечини, підконтрольні українській владі окупанти зухвало називають «тимчасово окупованими». У разі гіпотетично можливого визнання Росією окупованих українських районів «незалежними державами» може постати питання їх «територіальної цілісності».

Нагадаємо, у вівторок 15 лютого Держдума звернулася до Путіна з проханням розглянути питання про визнання Російської Федерацією «ДНР» та «ЛНР» самостійними, суверенними і незалежними державами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія наполягає на прямому діалозі України і окупаційної влади так званих «ЛНР» та «ДНР». Урядовець наголосив, що діалог з ними не можливий, оскільки статус РФ зміниться з боку конфлікту на посередника. Також секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов упевнений, що виконання Мінських угод щодо Донбасу в нинішньому вигляді загрожує руйнуванням України. Домовленості необхідно переглянути.

Читайте також: