Забув ім'я? Байден назвав голову Пентагону «чорношкірим чоловіком»

Президент США Джо Байден відзначив, що його призначення чорношкірих керівників на вищі державні посади зустріло багато критики
фото: gordonua.com

Під час інтерв’ю з журналістами Байден не зміг згадати ім’я та прізвище міністра оборони США Ллойда Остіна та назвав його «той чорношкірий чоловік»

Президент США Джо Байден став об'єктом гострої критики після інтерв'ю для телеканалу BET, де він здається не зміг назвати ім'я та прізвище міністра оборони Ллойда Остіна, називаючи його «чорношкірим чоловіком». Цей випадок виник у контексті обговорення критики, яку отримав Байден за призначення чорношкірих керівників на високі.

«Головне – ставитися до людей з гідністю… Наприклад, подивіться, з якою критикою я стикаюся через те, що призначив на посаду міністра оборони того чорношкірого чоловіка… Я маю на увазі, через людей, яких я назвав. Йдеться про те, щоб дати зрозуміти, що американська історія – це історія чорношкірих. Історія чорношкірих – це американська історія, і вони будують її. Ось чому ми сильні», – сказав президент США.

Президент підкреслив важливість включення чорношкірих американців у державну політику, заявивши, що їхня історія є невід'ємною частиною американської історії. 

Його виступи, зокрема на дебатах з Дональдом Трампом, отримали критику і викликали обурення серед демократичних прибічників. Тим не менше, Байден повідомив, що планує продовжувати боротьбу за здобуття другого терміну на президентському посту у наступних виборах, запланованих на 5 листопада 2024 року.

Нагадаємо, на тлі постійного тиску з боку друзів та лідерів Демократичної партії президент США Джо Байден, ймовірно, вийде з президентських перегонів вже цими вихідними. Про це з посиланням на власні джерела пише Axios.

Як повідомлялося, Національний комітет Демократичної партії США вирішив відкласти офіційне висунення президента Джозефа Байдена у кандидати на пост глави держави. Віртуальне голосування за кандидатів на посаду президента відбудеться в перший тиждень серпня.

До слова, колишній президент США Барак Обама заявив своїм союзникам, що, на його думку, нинішній глава Білого дому Джо Байден має переглянути своє рішення щодо участі у виборах цього року.

Читайте також: