Міністр закордонних справ розповів, що стримує США та Росію від взаємних агресивних кроків

Стосунки США та Росії після Женевського саміту залишилися напруженими
фото: Kremlin.ru/TASS

На думку Дмитра Кулеби, рано чи пізно РФ здійснить крок, що змусить адміністрацію Джо Байдена відповісти

Стосунки між Росією та США залишаються складними, однак жодна з двох країн не зацікавлена у тому, щоб поглиблювати кризу та вдаватися до подальших агресивних кроків. Таку думку в інтерв’ю виданню Інтерфакс-Україна висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба зазначив, що вважає малоймовірним існування домовленостей про збереження статус-кво між Росією та США, нібито досягнутих на саміті лідерів США і Росії в Женеві, однак підкреслив, що обидві країни всіляко стримуватимуть себе від різких кроків у двосторонніх стосунках.

«Я гадаю, що такої домовленості не було, але обидві сторони відчайдушно намагатимуться себе стримувати від різких кроків. Я використовую термін відчайдушно, бо я думаю, що Росії буде дуже важко утримати цю лінію, і в решті-решт нею буде зроблений якийсь крок, який змусить адміністрацію президента США Джо Байдена відповісти. Але з мого спілкування з американцями і того, що я чув і відчував під час візиту президента до Вашингтону, я не бачу намірів з американської сторони робити якісь перші агресивні кроки в бік Росії», – пояснив Дмитро Кулеба.

Також голова МЗС нагадав, що США беруть активну участь у стримуванні російської агресії на Сході України і деокупації українських територій.

Нагадаємо, у США хочуть помститися Росії за випадки «гаванського синдрому» в американців.

Читайте також: