Перший літак з українськими біженцями прибув до Канади

На борту перебували 166 біженців, у тому числі 55 дітей
фото: twitter.com/FureyAndrew

З середини березня уряд Канади схвалив понад 90 000 заяв на отримання тимчасової візи

У столиці канадської провінції Ньюфаундленд і Лабрадор, місті Сейнт Джонс, приземлився перший зафрахтований урядом чартерний рейс з українськими біженцями.

Як повідомляє CBC News, літак приземлився в міжнародному аеропорту Сент-Джонс близько 19:00 за місцевим часом. Рейс вилетів з польського міста Катовіце.

За словами прем'єр-міністра Канади Ендрю Ф'юрі, на борту перебували 166 біженців, у тому числі 55 дітей.

Міністр імміграції Джеррі Бірн заявив, що даний рейс є першим зафрахтованим урядом літаком, який доставив українських біженців до Канади, хоча після російського вторгнення тисячі людей вже приземлилися на канадській землі.

[TWITTER]

[/TWITTER]

За даними прикордонної служби Канади, що цього року до країни прибуло понад 19 000 українців. З середини березня уряд схвалив понад 90 000 заяв на отримання тимчасової візи.

Між іншим, Україна та Канада розширять угоду про зону вільної торгівлі. У 2021 році відбувся «справжній бум» українсько-канадської двосторонньої торгівлі. Також Канада на рік скасовує мита на українські товари.

8 травня прем’єр-міністр Канади Трюдо несподівано приїхав у Ірпінь. Того ж дня Зеленський та Трюдо провели перемовини у Києві.

Нещодавно США запустили сайт для спонсорства українських біженців.