Під час зіткнень у Венесуелі постраждали понад півсотні людей

Протестувальники у Каракасі

32 отримали поранення від гумових куль, один чоловік був поранений вогнепальною зброєю

Щонайменше 52 людини отримали поранення в результаті зіткнень в Каракасі і були доставлені в лікарню. Про це повідомляє CNN.

«32 отримали поранення від гумових куль, один чоловік був поранений вогнепальною зброєю і переведений в найближчий медичний центр, 16 отримали травми та у трьох були проблеми з диханням», - йдеться в повідомленні.

За словами міністра оборони Венесуели, військовий полковник був застрелений під час зіткнень.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо 30 квітня оголосив про початок фінальної стадії «Операції Свобода» щодо повалення президента Ніколаса Мадуро і заявив про підтримку військових.

Згодом війська Мадуро в'їхали у натовп протестувальників на броньованих машинах.

Тим часом, в уряді Мадуро заявили про «спробу військового перевороту» групою військовослужбовців, пов'язаних з опозицією.

Як повідомлялося, на початку 2019 року лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки президента. США визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели і посилили санкційний тиск на президента Ніколаса Мадуро. Але той заявив, що не має наміру залишати пост президента Венесуели до закінчення терміну повноважень у 2025 році.

17 квітня США повідомили про запровадження санкцій щодо Центробанку Венесуели.

13 березня США запровадили нові санкції проти режиму Мадуро у Венесуелі.

Гуайдо під час акції протесту в Каракасі закликав військових припинити підтримувати режим чинного президента країни Ніколаса Мадуро.