Гуайдо закликав армію припинити підтримувати Мадуро

Гуайдо закликав армію припинити підтримувати Мадуро
Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо

За словами лідера опозиції, підтримка армії буде «фундаментальною» для усунення Мадуро

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо під час акції протесту в Каракасі закликав військових припинити підтримувати режим чинного президента країни Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє  AFP.

За словами Гуайдо, підтримка армії стане «фундаментальною» в процесі усунення чинного президента Мадуро від влади в Венесуелі. Проте він додав, що «час йде, а очікування не може бути вічним».

Також Гуайдо нагадав військовим лідерам, що зараз вони мають «історичну можливість, яка лежить на їхніх плечах».

Крім того, лідер венесуельської опозиції анонсував масштабні акції протесту у травні, метою яких буде усунення Мадуро від влади.

Нагадаємо, криза у Венесуелі загострилася після того, як 23 січня спікер парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим главою країни. Його підтримали США, Канада, багато країн Латинської Америки і більшість держав Євросоюзу.

Те, що відбувається в країні, президент Ніколас Мадуро назвав спробою державного перевороту за підтримки Вашингтона і розірвав дипломатичні відносини із США. Підтримку чинному лідеру республіки висловили Росія, Мексика, Болівія, Куба, Сирія й Іран.

До слова, 17 квітня США повідомили про запровадження санкцій щодо Центробанку Венесуели.

13 березня США запровадили нові санкції проти режиму Мадуро у Венесуелі.

До слова, лідер опозиції, тимчасовий виконувач обов'язків президента Венесуели Хуан Гуайдо заявив Росія і Куба незаконно прислали своїх військових до Венесуели, оскільки їхній приїзд не був схвалений парламентом країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: