Поліція Тбілісі затримала трьох учасників акції на підтримку Саакашвілі

Активісти обіцяють проводити мітинги на підтримку Саакашвілі регулярно, доки його не звільнять
фото з відкритих джерел

Учасники акції проводили ходу до резиденції Іванішвілі на горі Тамборі

Троє осіб були затримані на протестній акції на підтримку експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі, яка пройшла в суботу біля бізнес-центру засновника правлячої «Грузинської мрії» – мільярдера Бідзіна Іванішвілі у Тбілісі, повідомляє портал Новости-Грузия.

Учасники акції – кілька десятків людей – провели ходу до резиденції Іванішвілі на горі Тамборі. Вони прямували до місця з банером «Свободу третьому президентові», час від часу скандуючи «Міша».

Біля бізнес-центру було мобілізовано велику кількість поліції. Ситуація загострилася, коли протестувальники спробували наклеїти на стіни стікери з написами на підтримку експрезидента.

«Ви бачите, як мобілізована поліція. Вони навіть стіни охороняють, щоб ми там що-небудь не написали, наприклад, – «Свободу Міші», – сказав один з учасників протесту.

Акція біля бізнес-центру Іванішвілі стала першим заходом нової платформи «За свободу Міші». Вона об'єднала кілька громадських рухів, які вважають Саакашвілі політичним в'язнем і обіцяють будь-що домогтися його звільнення з в'язниці.

Представники нової платформи обіцяють, що будуть проводити протестні акції щодня.

Нагадаємо, Міхеїла Саакашвілі заарештували у Грузії, утримують не в Тбілісі, а в місті, що неподалік від столиці, – Руставі. Колишнього президента Грузії доставили туди в ніч на 2 жовтня.

До слова, Ясько розповіла, як почувається Саакашвілі після двох тижнів голодування.

Як повідомлялося, 14 жовтня у Тбілісі кілька тисяч людей вимагали звільнити Саакашвілі.

Читайте також: