США скасували масковий режим для вакцинованих від коронавірусу

Джо Байден оголосив про скасування обов'язкової вимоги щодо носіння захисних масок на відкритому повітрі для повністю вакцинованих людей

Фото: iev

Президент США відзначив «надзвичайний прогрес» у боротьбі з Covid-19

Президент США Джо Байден оголосив про скасування обов'язкової вимоги щодо носіння захисних масок на відкритому повітрі для людей, які повністю щеплені від коронавірусної хвороби. Про це Байден повідомив у Twitter.

«У зв'язку з надзвичайним прогресом, що ми досягли у боротьбі з Covid-19, CDC (Центр з контролю та профілактики захворювань США, – ред.) зробив сьогодні велику заяву: якщо ви повністю вакциновані – та якщо ви перебуваєте на відкритому повітрі, а не у великому натовпі – вам більше не потрібно носити маску», – написав Байден.

До слова, в Україні протягом останнього тижня спостерігається стабільне уповільнення динаміки поширення коронавірусу. Зменшується не тільки кількість нових випадків, але й показники летальності та госпіталізації.

Також відзначимо, що Сінгапур очолив рейтинг стійкості до коронавірусу – уперше з першого місця усунули Нову Зеландію. Це сталось завдяки швидким темпам вакцинації. Про це свідчать дані рейтингу, який складало агентство Bloomberg. У рейтинг входять 53 країни, найбільші у світі за розміром економіки – України серед них немає.

Станом на ранок 27 квітня в Україні зареєстрували 7 915 нових випадків Covid-19, що на 2853 випадки більше, ніж за минулу добу. Летальних випадків від коронавірусу вчора було 432.