Жінку з підозрою на коронавірус госпіталізували у Запоріжжі

Жінка, яку госпіталізували у Запоріжжі, повернулася з Італії

Жінка, яку госпіталізували у Запоріжжі, повернулася з Італії

До запорізької обласної інфекційної лікарні госпіталізована жінка з підозрою на коронавірусну інфекцію. Хвора щойно повернулася з Італії.

Про це повідомив директор ДУ «Запорізький обласний центр МОЗ» Роман Терехов, – передає Укрінформ.

«Це перший випадок, коли ми відправили біологічний матеріал до Києва, щоб виключити коронавірус», – сказав Терехов.

За словами медиків, жінка 1972 року народження працювала в Італії. 1 березня вона потрапила під дощ і застудилась.

«У неї хронічний пієлонефрит. Тож вона почала приймати антибіотики. Але її роботодавці відпустили жінку додому», – додав Терехов.

Через Мілан вона прилетіла до Борисполя, у неї була температура 37,3, але зважаючи на хронічне захворювання та відсутність ознак інших вірусних інфекцій, жінці дозволили сісти на потяг до Бердянська. Вже в дорозі її стан погіршився, вона звернулася до провідника. У Запоріжжі на залізничному вокзалі жінку зустріли медики і госпіталізували до лікарні.

«9 березня вона була госпіталізована. Було зроблено рентген і встановлено діагнози – ГРВІ, гострий фарингіт, пневмонія. Для виключення коронавірусу ми направили біологічний матеріал до Києва. Результат має бути за два дні», – повідомив Терехов.

Наразі жінка отримує необхідне лікування, перебуває в окремому боксі. Вагон у якому вона їхала, відправлено на дезінфекцію, провідник також перебуває під наглядом лікарів. Інших пасажирів у купе з жінкою не було.

Нагадаємо, з 12 березня у Києві запроваджується план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

У Польщі масово зачиняються школи та університети через коронавірус. Міністр науки та вищої освіти Ярослав Говін із прем’єр-міністром та кількома іншими міністрами заявив, що міністерство розглядає можливість тимчасового припинення занять у університетах. Ректори вроцлавських університетів вирішили скасувати всі заняття через загрозу поширення корона вірусу.

У Німеччині скасовують культурні заходи у великих державних театрах, оперних і концертних залах. Фольсбюне і Deutsches Theater Berlin тимчасово призупинили роботу.

У міністерки охорони здоров’я Великої Британії та депутатки-консерваторки Надін Дорріс виявили китайський коронавірус.

Уряд сьогодні може запровадити карантин у навчальних закладах на всій території України.

Сьогодні, 11 березня, виявили 24 нові випадки інфікування коронавірусом COVID-2019 в Австрії. Загальна кількість хворих у країні сягнула 206 осіб.