Чи будуть відключення світла на День Незалежності: прогноз від «Укренерго»

Починаючи з 19 серпня в Україні через спеку знову повернулися графіки відключень світла
фото: glavcom.ua

«Укренерго» не планує застосовувати графіки відключень електроенергії на День Незалежності України

Завтра, 24 серпня, застосування відключень електроенергії не прогнозується. Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

Зокрема, при зміні ситуації – про заходи обмеження буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня, застосування відключень світла не прогнозується.

Як повідомлялося, починаючи із понеділка, 19 серпня, в Україні через спеку знову повернулися графіки відключень світла.

Зокрема, ДТЕК до жовтня планує повернути в роботу 60-70% генерації, яку вона втратила внаслідок російських масових обстрілів навесні цього року.

Згодом стало відомо, що після планового ремонту й перезавантаження ядерного палива до енергосистеми під'єднано ще один атомний блок.

Раніше «Укренерго» прогнозувало зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України поступово зменшуватиметься протягом серпня, вересня та жовтня, за умови відсутності нових масштабних обстрілів.

До слова, з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до країн-сусідів, щоб уникнути аварій в енергосистемі.

Зазначається, що на ранок п’ятниці, 23 серпня, рівень споживання електроенергії в країні суттєво знизився через спад спеки. До того ж з планового ремонту вийшов енергоблок однієї з атомних електростанцій. У результаті, вдень, коли працюють сонячні електростанції, в українській енергосистемі утворюється надлишок електроенергії.

«Укренерго» пояснює, що кількість виробленої електроенергії має відповідати кількості спожитої. Задля подолання надлишку, який може спричинити аварії, вирішили відновити експорт електроенергії до сусідніх країн.

Читайте також: Графіки відключень світла зникнуть: деталі від «Укренерго»