У Кувейті в ресторані отруїлось майже 300 людей

На лікуванні залишаються 53 людини

287 осіб госпіталізували після отруєння в одному з ресторанів міста Хаваллі в Кувейті.

Про це повідомляє газета Gulf News.

За даними видання, відвідувачі ресторану отруїлися арабською стравою фалафель. Всі вони були госпіталізовані, але більшість вже покинули лікарні.

На лікуванні залишаються 53 людини, їх стан некритичний.

Повідомляється, що ресторан, в якому сталося масове отруєння, буде закритий.

Нагадаємо, за фактом масового отруєння дітей у приватному дитячому таборі «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому районі прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження.

12 дітей оглянули лікарі, провели відповідні обстеження та аналізи. Восьмирічну дівчинку, яка впала в кому, у важкому стані госпіталізували у київську лікарню «Охматдит». У неї попередньо діагностували енцефаліт. У МОЗ заявили, що важкий стан дитини не пов’язаний з отруєнням.

Причиною отруєння дітей стало порушення температурного режиму зберігання йогуртів, термін споживання яких добігав кінця 1 липня.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова відкрила провадження за фактом масового отруєння дітей у приватному оздоровчому таборі «Славутич»

Ще один випадок масового отруєння дітей стався 3 липня у санаторії Київської обласної ради «Поляна» у Баришівці. Там отруїлись 17 осіб.