Отруєння дітей у таборі на Київщині: відкрито кримінальне провадження

Отруєння дітей у таборі на Київщині: відкрито кримінальне провадження

За фактом масового отруєння дітей у дитячому таборі в Переяслав-Хмельницькому районі прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження

Прокуратурою Київської області невідкладно відреаговано на масове отруєння 12 дітей в дитячому оздоровчому таборі санаторного типу «Славутич». За вказаним фактом внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Установлено, що в понеділок, 2 липня, 11 вихованців спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики СДЮШОР «Школа Дерюгіних» звернулись до медпункту санаторію зі скаргами на розлад травлення, слабкість та головний біль. Крім того, до реанімаційного відділення КЗ «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» доставлено ще одну 8-річну дівчинку, яка наразі у тяжкому стані», - йдеться в повідомленні.

На даний час вживаються всі необхідні заходи для встановлення причин масового отруєння дітей та притягнення винних у цьому осіб до відповідальності.

Слід додати, що у провадженні господарських судів розглядаються справи за позовами прокуратури Київської області щодо повернення майна дитячого табору «Славутич» у державну власність. Прокуратурою Київської області встановлено, що товариство, яке орендує державне майно незаконно провело його реконструкцію та безпідставно оформило право власності на дитячий табір.

Як повідомлялося, у приватному дитячому таборі «Славутич» працює слідчо-оперативна група Головного управління Національної поліції в Київській області та проводиться перевірка спеціальною комісією фахівців з Київської обласної державної адміністрації. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: