Отруєння дітей у таборі: омбудсмен відкрила провадження

Отруєння дітей у таборі: омбудсмен відкрила провадження

Питання перебуває на особистому контролі Денісової

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова відкрила провадження за фактом масового отруєння дітей у приватному оздоровчому таборі «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому районі Київської області. Про це повідомила прес-служба омбудсмена.

Як відомо, у 12 дітей, які відпочивали у таборі, діагностували розлад шлунково-кишкового тракту. Одна дитина наразі перебуває у важкому стані та госпіталізована до Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

«У рамках провадження направлено звернення до голови Київської обласної державної адміністрації щодо створення комісії та забезпечення належної перевірки факту отруєння дітей. Водночас, направлено запити до Міністерства соціальної політики України та Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області щодо вжиття негайних заходів реагування в межах компетенції», - йдеться в повідомленні прес-служби омбудсмена.

Зазначається, що питання перебуває на особистому контролі Денісової.

Нагадаємо, за фактом масового отруєння дітей у приватному дитячому таборі «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому районі прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження.

12 дітей оглянули лікарі, провели відповідні обстеження та аналізи. Восьмирічну дівчинку, яка впала в кому, у важкому стані госпіталізували у київську лікарню «Охматдит». У неї попередньо діагностували енцефаліт. У МОЗ заявили, що важкий стан дитини не пов’язаний з отруєнням.

Причиною отруєння дітей стало порушення температурного режиму зберігання йогуртів, термін споживання яких добігав кінця 1 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: