Отруєння дітей у таборі: лікарі зробили гучну заяву про стан дитини, яка в комі

Отруєння дітей у таборі: лікарі зробили гучну заяву про стан дитини, яка в комі

У МОЗ кажуть, що важкий стан дитини не пов’язаний з отруєнням

Стан дитини, яка отруїлася у таборі «Славутич» у Київській області і перебуває у лікарні «Охматдит» стабільний, важкий. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

У МОЗ заявили, що важкий стан дитини не пов’язаний з отруєнням.

Як повідомила журналістам в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун після засідання уряду, з усіх дітей, які отруїлися в таборі, лише одна перебуває в лікарні.

Вона зазначила, що МОЗ більше не займається санітарною інспекцією. Проведення інспекцій перебуває в компетенції Мінагрополітики та Держпотребслужби, передає Цензор.НЕТ.

Супрун також наголосила на важливості дотримання всіх норм зберігання та готування продуктів харчування.

Вона закликала батьків контролювати умови в літніх таборах і закладах, куди відправляють своїх дітей.

Нагадаємо, за фактом масового отруєння дітей у приватному дитячому таборі «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому районі прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження.

12 дітей оглянули лікарі, провели відповідні обстеження та аналізи. Восьмирічну дівчинку, яка впала в кому, у важкому стані госпіталізували у київську лікарню «Охматдит». У неї попередньо діагностували енцефаліт.

Причиною отруєння дітей стало порушення температурного режиму зберігання йогуртів, термін споживання яких добігав кінця 1 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: