Названо причину отруєння дітей у таборі на Київщині

Названо причину отруєння дітей у таборі на Київщині
Фахівці провели санітарно-епідеміологічне розслідування

У ході епідрозслідування було встановлено, що діти отруїлися йогуртом

Причиною отруєння дітей у приватному оздоровчому таборі «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому районі стало порушення температурного режиму зберігання йогуртів, термін споживання яких добігав кінця 1 липня 2018 року. Про це повідомив прес-центр Держпродспоживслужби.

«У ході епідрозслідування було встановлено, що 30 червня тренери вилучили у вихованців 26 йогуртів (термін споживання яких спливав 1 липня 2018 року), які видали на підвечірок, та зберігали їх без дотримання відповідного температурного режиму у власних кімнатах і повернули дітям для споживання через добу», - йдеться у повідомленні ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Нагадаємо, за фактом масового отруєння дітей у дитячому таборі в Переяслав-Хмельницькому районі прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження.

У таборі, де отруїлося 12 дітей, працює слідчо-оперативна група Головного управління Національної поліції в Київській області, проводиться перевірка спеціальною комісією фахівців з Київської обласної державної адміністрації.

Як повідомлялося, 12 дітей, які отруїлися у таборі «Славутич», були оглянуті лікарями, було проведено відповідні обстеження та аналізи. Лікарі підтвердили, що семеро дітей мають ознаки захворювання, але покази до госпіталізації відсутні. Наразі очікуються результати лабораторних досліджень. Одна дитина у тяжкому стані через наявність супутнього захворювання. Її було госпіталізовано в НДСЛ «Охматдит».

Адміністрація табору «Славутич», де отруїлось дванадцять дітей, переконує, що причина цього – не у їхній їжі. Мовляв, готують лише зі свіжих продуктів. Натомість натякають, що винна у всьому тренер, яка, начебто регулювала фізичне навантаження та дієту своїх вихованців.

За інформацією ЗМІ, власницею табору «Славутич» виявилась коханка екс-президента Віктора Януковича – Любов Полежай. Саме вона в офіційному реєстрі вказана як кінцевий бенефіціар установи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: