Таліби стратили чотирьох жителів Афганістану (відео)

Бойовики відновили практику публічних страт в Афганістані
скріншот із відео

Чотирьох осіб, звинувачених у викраденні людей, повісили у присутності натовпу глядачів

Бойовики радикального руху «Талібан», що захопив владу в Афганістані, стратили чотирьох жителів північно-західної провінції Герат, які були звинувачені у викраденні людей. Про це повідомило місцеве агентство Aamaj News.

[TWITTER]

[/TWITTER]

На поширених кадрах видно, як чотирьох чоловіків повісили при великому скупченні людей. Представники радикалів поки не коментують подію, хоча раніше один із засновників руху мулла Нуруддін Турабі в інтерв'ю агентству Associated Press заявляв, що «Талібан» планує відновити публічні страти, починаючи з практики відсікання кінцівок за крадіжку.

У 1996-2001 роках коли таліби перебували при владі в Афганістані, в країні були широко поширені публічні покарання, такі як побиття камінням, відсікання рук і ніг, а також страта через повішення. Рішення про ті чи інші види покарання виносилися створеними радикалами спеціальними трибуналами, що складалися із трьох шаріатських суддів. Постанови приводилися у виконання після затвердження керівництвом «Ісламського емірату Афганістан» (самоназва «Талібану»).

Після відсторонення радикалів від влади публічні види покарання в Афганістані були скасовані. Тим часом до Кримінального кодексу Ісламської Республіки Афганістан була включена смертна кара (через розстріл або через повішення), яка застосовувалася головним чином щодо злочинців, звинувачених у тяжких вбивствах, згвалтуваннях і терористичній діяльності.

Раніше в ООН закликали талібів дозволити дівчаткам ходити до школи.

Нагадаємо, таліби закрили Міністерство у справах жінок і замінили його департаментом, який раніше дотримувався суворих релігійних доктрин.

Також розслідування ВВС виявило, що щонайменше 20 цивільних осіб були вбиті в долині Панджшер в Афганістані, де відбувалися бої між талібами та опозиційними силами.

Читайте також: