Шість областей претендують на перехід до «червоної» зони

Ризик швидкого переходу до «червоної» зони наразі мають Закарпатська, Волинська, Чернівецька, Львівська, Вінницька та Сумська області
фото: Укрінформ

Ляшко назвав причину розширення «червоної» зони

Очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що спалах коронавірусу розпочинається саме із заходу країни, де вкрай низький рівень вакцинації від коронавірусу. Івано-Франківська та Рівненська області мають один із найнижчих рівнів охоплення повним курсом вакцинації – 36% та 42% дорослого населення відповідно. Про це він повідомив під час виступу у Верховній Раді.

За його словами, найближчі тижні Україна вийде на пікові значення захворюваності на Covid-19. Кількість випадків інфікування очікується на рівні 40-60 тисяч осіб на добу. Наразі Івано-Франківська та Рівненська області перебувають у «червоній», де дуже низький рівень вакцинації.

«При тому, що регіони-лідери – місто Київ, Київська та Полтавська області – демонструють рівень у 53-75% вакцинованого дорослого населення повним курсом щеплень», – повідомив Ляшко.

Голова МОЗ зазначив, що регіони-лідери з вакцинації перебувають у «жовтому» рівні епіднебезпеки та мають одні з найнижчих рівнів госпіталізацій та зайнятості «ковідних» ліжок з киснем.

«При цьому регіони-аутсайдери з вакцинації активно рухаються у бік «червоного» рівня епіднебезпеки. Найвищий ризик швидкого переходу до «червоної» зони наразі мають Закарпатська, Волинська, Чернівецька, Львівська, Вінницька та Сумська області», – повідомив він.

В Україні тим часом зафіксовано новий антирекорд. Вчора виявлено понад 34 тис. хворих на Covid-19.

Напередодні глава уряду Денис Шмигаль повідомив, що дві «червоні» області – аутсайдери за рівнем вакцинації в країні. До п’ятірки антирейтингу областей за рівнем щеплень входять Івано-Франківська, Рівненська, Чернівецька, Волинська та Закарпатська області.

Навіть Рада наступного тижня працюватиме дистанційно.