На території ЗАЕС близько 150 контейнерів із ядерним паливом

Світ на порозі ядерної катастрофи

Через обстріли російськими окупантами Запорізької АЕС світу загрожує ядерна катастрофа

На Запорізькій атомній електростанції окрім шести реакторів перебуває близько 150 контейнерів із ядерним паливом. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телеканалу «Рада», передає Укрінформ.

«На станції окрім шести блоків є ще сховище відпрацьованого ядерного палива. І це десь близько 150 контейнерів із ядерним паливом. Якщо ці варвари і далі будуть стріляти по станції та влучать у ті контейнери, то ми фактично вже матимемо ядерну катастрофу», - заявив міністр.

За його словами, це може статися будь-якої миті: «Зараз питання стоїть про безпеку світу, навіть не Європи – це питання безпеки усього світу. Тому що це – реальний ядерний тероризм».

Також Галущенко зауважив, що Україна неодноразово наголошувала на тому, що запобігти такій ситуації може лише закриття неба.

Нагадаємо, вночі 4 березня стало відомо про обстріл і пожежу на Запорізькій АЕС. Наразі кадирівці хочуть замінувати, йде бій всередині приміщення.

Якщо вибухне, катастрофа буде у 10 разів більшою за Чорнобиль.

Через обстріл Запорізької АЕС Міненерго просить США закрити зону польотів над Україною.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що ми на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства.

Нагадаємо, Зеленський відреагував на обстріл Запорізькій АЕС, звернувшись до світу.

Також Володимир Зеленський і президент США Джо Байден під час термінової розмови в ніч на п’ятницю обговорили ситуацію, пов’язану з обстрілами та захопленням Запорізької АЕС.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон буде домагатися екстреного засідання Ради Безпеки ООН.