В Тихому океані неподалік Мексики сформувався ураган Джон

Ураган в Тихому океані

Швидкість вітру усередині урагану становить близько 120-150 км/год

Тропічний шторм Джон, що сформувався над Тихим океаном, посилився і отримав статус урагану, повідомляє Associated Press.

Наразі швидкість вітру усередині урагану становить близько 120-150 км/год. Він перебуває за 515 км від мексиканського міста Мансанільо.

Шторму привласнюють ім'я, коли швидкість вітру, яка супроводжує його, досягає 62 км/год. А щоб урагану присвоїли першу категорію за шкалою Саффіра-Сімпсона, швидкість його вітру повинна перевищувати 120 км/год.

Як повідомлялось, на курортних островах Ломбок і Балі в Індонезії сильний землетрус забрав життя щонайменше 142 осіб, ще 200 отримали поранення.

Землетрус на острові Ломбок магнітудою 6,9 стався ввечері 5 серпня. Після цього, за даними індонезійського метеорологічного, кліматологічного та геофізичного агентства, було більш як 120 повторних підземних поштовхів.

Нагадаємо, щонайменше троє людей загинули від теплових ударів в Іспанії.

У Франції через аномальну спеку зупинили роботу чотирьох енергоблоків на атомних електростанціях.

Крім енергоблоку у Фессенхаймі, зупинили енергоблоки в Сен-Альбані та на електростанції Бюже в Айні. У Німеччині з цієї ж причини кілька АЕС були змушені зменшити навантаження.

Раніше повідомлялося, що Європу очікує надзвичайно спекотна погода, синоптики прогнозують нові абсолютні температурні рекорди.

Циклон Галина та інші аномалії. Світ та Україна звикають до нової погоди