Після замаху на Трампа китайські магазини виготовили футболки із його зображенням

Стрільця, який організував замах на Дональда Трампа, ідентифікували як 20-річного Томаса Метью Крукса з Бетел-Парку, штат Пенсільванія
фото з відкритих джерел

25-річна продавчиня розповіла, що вона отримала понад 2 тис. замовлень на футболки одразу після того, як виставила їх на продаж

В Китаї на популярних сайтах електронної комерції, таких як Taobao і JD.com, після замаху на Трампа почали продавати футболки з його зображенням. Однак незабаром китайські платформи електронної комерції зняли одяг з продажу. Про це повідомляє BBC News.

Футболки виставили на сайти за декілька годин після того, як в Дональда Трампа стріляли. 

На Taobao, одному з найбільших сайтів електронної комерції Китаю, футболку продавали за ціною 39 юанів ($9).

скриншот: BBC News

25-річна продавчиня Taobao розповіла, що вона отримала понад 2 тис. замовлень на футболки лише через три години після того, як виставила їх на продаж. Більшість із Китаю та США.

Пізніше оголошення з футболками видалили з сайтів. Проте онлайн-магазини в Китаї все ще продають інший асортимент товарів Трампа, включаючи шкарпетки та чашки з його карикатурою й червоні кепки з його передвиборчим гаслом.

Нагадаємо, що під час виступу експрезидента США Дональда Трампа у Пенсильванії пролунали звуки стрілянини. Політика негайно було евакуйовано з майданчика. Трамп перервав свою промову і залишив сцену з закривавленим вухом. Загинули один із глядачів і сам нападник. 

Тим часом, інцидентом зайнялося Федеральне бюро розслідувань США. У нападі на Трампа підозрюється 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія.

Сам Трамп після замаху надіслав своїм прихильникам листа зі словами: «Це послання від Дональда Трампа. Я ніколи не здамся!».

За повідомленням Bloomberg, стрілянина на передвиборчому мітингу в Пенсільванії миттєво перетворилася на частину «іконографії» Трампа. Імовірно, інцидент посилить його позиції на цьогорічних президентських виборах. 

Читайте також: