Нові заяви Зеленського та ліміти на переказ коштів на картку. Головне за 27 серпня

Зеленський зробив низку заяв під час пресконференції на форумі «Україна 2024. Незалежність»
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua

Зеленський повідомив, що Україна відвела загрозу окупації частини Харківської, Сумської та Чернігівської області завдяки спецоперації на Курщині 

Зеленський планує зустрітися з президентом США Джо Байденом, 27 серпня у Києві пройшов форум «Україна 2024. Незалежність», 28 серпня відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. «Главком» склав добірку новин 22 серпня, щоб ви були в курсі головних подій: 

Зеленський планує зустрітися із Байденом

Президент України Володимир Зеленський планує зустрітися з президентом США Джо Байденом на полях Генеральної асамблеї ООН у вересні. Про це Зеленський заявив під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

«Я готуюся до нашої зустрічі у вересні. Дай бог, я зможу дозволити собі бути на Генасамблеї ООН. Дуже багато речей залежить сьогодні від США. І навіть дуже багато речей, які знаходяться в Європі. Рішення в Європі щодо дозволів також залежать від позитивного рішення в Білому домі, тому нам потрібно більше працювати», – сказав Зеленський.

У Києві пройшов форум «Україна 2024. Незалежність»: ключові висновки

27 серпня пройшла Панельна дискусія в межах форуму «Україна 2024. Незалежність». У ній брали участь та відповідали на питання жуналістів: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, голова Верховної Ради України Стефанчук Руслан, генеральний прокурор Андрій Костін та міністр оборони Рустем Умєров.

Зокрема, в рамках формуму обговорили питання відбудови «Охматдиту» та будівництва військового цвинтаря, Олександр Сирський повідомив останні новини з фронту, а генпрокурор Костін розповів деталі пошуку нардепа-втікача Дмитрука.

Зеленський назвав три цілі, яких Україна досягла завдяки Курщині

Україна відвела загрозу окупації частини Харківської, Сумської та Чернігівської області завдяки просуванню ЗСУ в Курській області. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

«Безумовно є цілі, які я можу сказати. І безумовно є цілі, про які я не можу сказати. Курська операція кілька речей принесла. Передусім, окупація Харківщини зупинена. Ми мали інформацію про створення буферної зони на Харківщині, а потім на півночі, не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина можуть бути в планах», – розповів Зеленський.

Президент повідомив, що про наміри росіян повідомляли розвідки України та країн Заходу. Також за словами Зеленського, безумовно  операція ЗСУ на Курщині показала деякі і політичні речі. 

Столтенберг скликає Раду Україна-НАТО

Завтра, 28 серпня, на прохання України на рівні послів країн відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Про це заявила речниця Альянсу Фара Дахлаллах. Очікується, що до союзників звернеться глава Міноборони України Рустем Умєров та проінформує їх про потреби ЗСУ. 

«Укренерго» вводить екстрені відключення світла

У Києві, Київській, Дніпропетровській, Одеській та Донецькій областях запроваджено екстрені відключення світла.  Відповідне розпорядження «Укренерго» дало через складну ситуацію в енергосистемі. Так, під час екстрених відключень електроенергії планові графіки не діють. «Енергетики всієї країни працюють 24/7, щоб повернути світло в оселі українців», – йдеться в повідомленні.

Нацбанк вводить ліміти на перекази з карти на карту: названо термін

З 1 жовтня 2024 року Національний банк тимчасово на пів року встановлює ліміт у 150 тис. грн на місяць для переказів фізичних осіб «з карти на карту». Ліміт діє лише на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб. Ліміт не застосовується до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження. А також у разі переказу коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб. Операції за реквізитами IBAN не обмежуються.

У Львові відкрито меморіальну таблицю на честь Ірини Фаріон

У Львові сьогодні, 27 серпня, відбулося офіційне відкриття меморіальної таблиці, присвяченій Ірині Фаріон.  Зокрема, таблиця встановлена на фасаді будинку, де вона проживала та поблизу місця її вбивства, а саме на вулиці Масарика, 3.

Відкрили меморіальну таблицю родина Ірини Фаріон та її побратими. Зокрема, її онуки Дмитро та Ева зняли стяг УПА з таблиці. Після відкриття пам'ятної дошки, священнослужитель освятив її.

Читайте також: