Росія назвала умову для початку переговорів про транзит газу через Україну

Кремль переконує, що питання транзиту російського газу через територію України повинні обговорюватися з точки зору комерції
фото: ria.ru

РФ обурюється, що Україна «через політичні цілі» піднімає питання про продовження договору до терміну його завершення

Росія готова почати переговори про продовження транзиту газу через Україну, коли буде розуміння, хто, в яких обсягах і на яких умовах буде його закуповувати. Про це заявив директор другого департаменту країн СНД МЗС Росії Олексій Поліщук, повідомляє «Риа Новости».

Питання постачання російського газу в країни Західної та Центральної Європи і його транзит через територію України, за словами представника РФ, повинні обговорюватися з точки зору комерції.

«Переговори про продовження транзиту можна проводити тоді, коли є чітке розуміння, хто з партнерів буде готовий закуповувати російський газ, в яких обсягах і на яких умовах. Тема транспортування в цьому випадку буде вважатися вторинною», – сказав дипломат.

Він також заявив, що Україна «через політичні цілі» піднімає питання про продовження договору до терміну його завершення.

Нагадаємо, 15 грудня «Газпром» заявив про повне виконання транзитного контракту з Україною.

Як відомо, газовий шантаж триває. Напередодні Росія відмовилась бронювати поставки палива до ЄС.

Раніше Росія знову зірвала постачання газу до Європи.

На тлі рішення російського монополіста і на новинах про майбутні холоди ціна газу побила історичний рекорд, вартість тисячі кубометрів зросла до $2150.

Напередодні «Нафтогаз» поскаржився Єврокомісії на «Газпром».

Читайте також: