Про Голокост очима Путіна. У форумі «Україна 30» бере участь скандальний російський режисер

Російський режисер, худкерівник Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» Ілля Хржановський
Скріншот з відео

Режисер із РФ, який займається в Україні Меморіалом «Бабин Яр», виступив одразу після президента

Сьогодні участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Гуманітарна політика» бере глава держави Володимир Зеленський та скандальний російський режисер, худкерівник Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» Ілля Хржановський.

Перший день присвячений обговоренню трагедії в Бабиному Яру та Голодомору. Також обговорюватиметься тема національних громад України.

Вони критикували концепцію та методи меморіалізації трагедії Бабиного Яру, запропоновані російським режисером, а також через причетність до проєкту російських бізнесменів ­­­­– Михаїла Фрідмана та Германа Хана.

Ураїнські євреї висловили рішучу незгоду з проєктом Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», ініційованим та фінансованим російськими мільярдерами, як таким, що має стати зброєю для російської пропаганди у її прагненні дискредитувати нашу державу в світі.

Як відомо, Офіс президента України дозволив російським авторам меморіалу «Бабин Яр» почати будівництво поминальної синагоги на землі Кирилівського православного кладовища.

14 травня 2021 року відкрили за російським проєктом поминальну синагогу в Бабиному Яру.

Нагадаємо, єврейські організації судяться зі столичною владою через будівництво на кладовищі в Бабиному Яру.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що із суперечок навколо проєктів меморіалу в Бабиному Яру потрібно прибрати «політичний аспект».

Читайте також: