«Душа мами потребує спокою». Донька Фаріон звернулася до українців

Семчишин показала фото Ірини Фаріон із загадковим поглядом
фото: Facebook/Софія Семчишин

Ірину Фаріон було вбито у Львові після замаху

Видання книг, перейменування вулиць, відкриття меморіальних таблиць і пам'ятників, створення громадської організації і благодійного фонду та всі інші ініціативи присвячені мовознавиці Ірини Фаріон будуть, однак у свій час. Про це заявила донька Фаріон Софія Семчишин.

«Душа мами потребує спокою і тиші. Приділіть свій час молитві за її душу. Ми дякуємо всім, хто хоче допомогти вже і звідусіль. Я відповім на всі ваші пропозиції. У свій час», – розповіла донька вбитої.

Як зазначила Семчишин, душа Фаріон насамперед потребує молитви.

«Не дарма, мама обрала ці слова одного з героїв її студій «Гену українців»: «Є право душі на власність себе, якого не зможе заперечити навіть смерть» Юліян Вассиян», – додала вона.

Нагадаємо, на Ірину Фаріон було здійснено замах у Львові. Увечері 19 липня у неї стріляв невідомий. Замах відбувся на вул. Масарика у Львові. Саме там жильці нібито помічали протягом тижня молодого хлопця. Того ж вечора колишня депутатка та мовознавиця Ірина Фаріон померла у лікарні.

Згодом cтало відомо, що ймовірним вбивцею мовознавиці Ірини Фаріон виявився 18-річний дніпрянин. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Зазначалося, що підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон активно спілкувався з членами телеграм-спільноти «Против системы» Бондаренка, власником якої, як зазначено в описі, є Марко Бондаренко – блогер, який просуває конспірологічні теорії, мізогінні, расистські та неонацистські ідеї. 

До слова, Галицький суд Львова обрав запобіжний захід підозрюваному в убивстві Ірини Фаріон. Йдеться про тримання під вартою терміном на 60 днів без права внесення застави.

Читайте також: