Скандальне будівництво на Андріївському «освячував» Омельченко. Документ

Скандальне будівництво на Андріївському «освячував» Омельченко. Документ

Земельну ділянку під «Андріївський плаза» виділили в 2005 році

Скандал навколо руйнації будинків на Андріївському узвозі не залишив байдужими більшість киян. Ще в березні почала ширитись інформація, що низку споруд знесуть разом з колишньою фабрикою «Юність». Компанія «ЕСТА-Холдинг», яку пов’язують з Рінатом Ахметовим, запланувала збудувати там великий комплекс «Андріївський». Минулої суботи будинки були знищенні, проте після гучного резонансу в пресі компанія Ахметова нібито відмовилась від планів будувати офісний центр, який точно не впишеться в панораму Андріївського узвозу.

Масла в вогонь долили заяви Мінкульту про те, що знесені споруди не були пам’ятками архітектури; КМДА, що влада не давала дозволу на знесення; й Олександра Попова, який вже після руйнації будинків теж вирішив за них вступитись.

Зрозуміло, що пасивна позиція влади, яка не запобігла руйнації частини культової для Києва вулиці, підняла хвилю протестів. Сьогодні й 21 квітня громадські активісти будуть проводити пікети офіс компаніх забудовника «ЕСТА-Холдинг». Логічно, що більшість протестантів спрямовують своє обурення на адресу голови КМДА Олександра Попова, який вчасно не допоміг врятувати Узвіз.

Проте, заради справедливості треба згадати, а хто ж віддав цю землю разом з будинками на Андріївському узвозі під знесення й побудову там офісного центру? Насправді, це навіть не Леонід Черновецький, а ще попередній мер Києва - Олександр Омельченко. Само за його підписом 14 липня 2005 року світ побачив рішення Київради «Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю «Андріївський Плаза» земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування торгово-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Фролівській, 9 - 11 у Подільському районі м. Києва. Саме тоді було дозволено зносити будинки на ділянці та копати підземний паркінг. Хоча в самому документі від 2005 року чомусь вказаний тільки п'ятирічний строк оренди земельної ділянки.

Показово, що в інтерв’ю «Главкому» Олександр Омельченко сказав, що не володіє жодною інформацію про передачу землі під будівництво офісного центру та фактично звинуватив своїх наступників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: