Жіноча дружба є! Подруга Ірини Фаріон поділилася спільними фото у пам'ять про мовознавицю

Ірина Фаріон та Оксана Микитюк товаришували 33 роки
фото: Ольга Гошовська/Facebook

Ольга Гошовська розповіла, що востаннє утрьох подруги зустрілися 2 липня в ресторані готелю «Львів»

Викладачка Львівської політехніки Оксана Микитюк та ексдепутатка, мовознавиця Ірина Фаріон товаришували 33 роки. Подруга жінок Ольга Гошовська розповіла про їх дружбу та опублікувала спільні фото.

«Багато з нас не вірять у довготривалу щиру жіночу дружбу. Напевне, тому що далеко не кожна з нас має такий дарунок Небес. Вони вірили. Вони мали. Вони цінували і берегли свою 33-річну дружбу, як найдорожчий зі скарбів. Ірина Фаріон та Оксана Микитюк. Разом. Все разом. Понад 30 літ праця на одній катедрі у Львівській політехніці. Надзвичайно тепла дружба їх родин. Спільна наукова робота, спільний відпочинок, спільна боротьба, спільні мрії», – йдеться у дописі.

Останній спільний відпочинок Оксани Микитюк та Ірини Фаріон

Ольга Гошовська зауважує, що востаннє утрьох подруги зустрілися 2 липня в ресторані готелю «Львів».

Останній спільний похід Микитюк із Фаріон в театр

«Дівчата захоплено розповідали про конференцію та презентацію книги-монографії в Луцьку... Ірина Дмитрівна була сповнена сонця, завзятої радості, безлічі неймовірних ідей, а ще... якимось особливим передчуттям моря. Бо ж ми так просили її бодай трішки відпочити після того жахіття, що розпочалося в листопаді, і, дозволю собі своє одне міркування, стало початком її вбивства», – написала Гошовська.

Нагадаємо, Галицький суд Львова обрав запобіжний захід підозрюваному в убивстві Ірини Фаріон. Йдеться про тримання під вартою терміном на 60 днів без права внесення застави.

Зазначалося, що підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон активно спілкувався з членами телеграм-спільноти «Против системы» Бондаренка, власником якої, як зазначено в описі, є Марко Бондаренко – блогер, який просуває конспірологічні теорії, мізогінні, расистські та неонацистські ідеї.

Стало відомо, що ймовірним вбивцею мовознавиці Ірини Фаріон виявився 18-річний дніпрянин. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Як відомо, ввечері 19 липня колишня депутатка та мовознавиця Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху. 

На Ірину Фаріон було здійснено замах у Львові. Увечері 19 липня у неї стріляв невідомий. Замах відбувся на вул. Масарика у Львові. Саме там жильці нібито помічали протягом тижня молодого хлопця. 

До слова, 18-річного підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон захищає адвокат Ігор Сулима. Раніше він неодноразово захищав людей, яких підозрювали у держзраді і колаборантстві.

Читайте також: