Адвокат Іванющенка спростував заяву Лещенка про «виграш суду»

Адвокат Іванющенка спростував заяву Лещенка про «виграш суду»
Юрій Іванющенко

Днями Сергій Лещенко у Верховній Раді заявив, що Верховний суд частково задовольнив позов нардепа з приводу його спору з Іванющенком

Адвокат бізнесмена Юрія Іванющенка Юрій Колесніков спростував заяву народного депутата Сергія Лещенка про перемогу останнього у Верховному суді.

«16 травня 2018 року колегією суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного суду винесено ухвалу про скасування рішення Апеляційного суду м. Києва і направлення справи на новий судовий розгляд у суд апеляційної інстанції. Таким чином, ні про яке остаточне рішення не йдеться. Рішення судді Печерського районного суду м. Києва в законну силу не вступило», - йдеться в заяві юриста.

Крім того, вказує Колесніков, щодо Юрія Іванющенка «не було і немає ніяких кримінальних проваджень за фактами причетності до діяльності «титушек». За його словами, інформація про наявність таких виробництв, а також про причетність Іванющенка до діяльності «титушек» раніше досліджувалася судами України в інших подібних справах і була визнана недостовірною.

Колесніков вважає виступ нардепа Лещенка «політичною піар-акцією, спрямованою на привернення уваги до Лещенка як «борця з корупцією».

Нагадаємо, днями Сергій Лещенко у Верховній Раді заявив, що Верховний суд частково задовольнив позов нардепа з приводу його спору з Іванющенком.

Спір Лещенка проти Іванющенка тягнеться вже тривалий час. 30 листопада 2017 року Апеляційний суд міста Києва прийняв рішення на користь Іванющенка і зобов'язав нардепа спростувати недостовірну інформацію про Юрія Іванющенка. Адвокати бізнесмена неодноразово викривали Лещенко у брехні. Так, інформація про нібито причетність Іванющенка до злочинів під час подій Революції гідності була неодноразово спростована у судах, у тому числі в Європейському суді.

«З нашого клієнта зняті будь-які санкції в Європі, однак низка ЗМІ продовжує кампанію проти Юрія Іванющенка. Кожна неправдива згадка про нашого клієнта в пресі буде розцінена як провокація і доведена до суду з вимогою її спростування», - заявляв адвокат бізнесмена Юрій Колесников.

Нагадаємо, що в листопаді 2017 року Європейський суд загальної юрисдикції скасував введені проти Юрія Іванющенка санкції та ЄС зобов'язав сплатити йому всі судові витрати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: