У США прийняли закон про створення структури проти «прихованого впливу» Кремля

У США прийняли закон про створення структури проти «прихованого впливу» Кремля

Міжвідомча робоча група буде створена для «протидії активних кроків Росії щодо забезпечення таємного впливу на народи та уряди»

Палата представників США ухвалила законопроект, який передбачає створення спеціальної міжвідомчої групи з «виявлення таємного впливу» Росії, повідомляє Associated Press.

Відзначається, що в підтримку даного законопроекту висловились 390 конгресменів. При цьому проти — 30.

У тексті документа наголошується, що міжвідомча робоча група буде створена для «протидії активних кроків Росії щодо забезпечення таємного впливу на народи та уряди». У законопроекті нижньої палати конгресу США, зокрема, йдеться про протидію поширення завідомо неправдивої інформації, а також корупції, терористичним актам, порушень прав людини і вбивств, які відбуваються російськими агентами спецслужб і політичними елітами.

Автори законопроекту передбачають, що в дану міжвідомчу групу увійдуть представники Держдепу, ФБР, мінфіну, мінюсту, міністерства енергетики, а також управління директора національної розвідки.

Крім того, як повідомляє «РИА Новости», Палата представників конгресу США прийняла законопроект, який буде обмежувати переміщення російських дипломатів в країні.

Законопроект передбачає, що акредитовані співробітники диппредставництв Росії в США не зможуть виїжджати далі, ніж на 40 км від своїх робочих місць протягом календарного кварталу.

Зазначається, що винятки стосуються лише тих випадків, коли Федеральне бюро розслідувань (ФБР) до кінця попереднього календарного кварталу інформує про те, що за цей час не було допущено жодних порушень даного режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: