Український суд покарав росіянина, який порушив режим самоізоляції під час карантину

Український суд покарав росіянина, який порушив режим самоізоляції під час карантину
В Україні діють штрафи від 17 тис. до 34 тис. грн за порушення умов карантину щодо запобігання поширення коронавірусу

Громадянин Росії заплатить 17 тис. грн штрафу

Сумський районний суд визнав винним громадянина Росії у порушенні правил карантину (ст. 44-КУпАП) і призначив штраф 17 тис. грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову суду від 30 березня.

За матеріалами справи 23 березня чоловік підписав добровільну згоду на проведення протиепідемічних і профілактичних заходів, яка передбачала його самоізоляцію в квартирі протягом 14 діб. Однак 29 березня о 16 годині 15 хвилин під час здійснення прикордонного контролю в пункті пропуску «Юнаківка» росіянин намагався перетнути державний кордон України, порушивши умови домашньої самоізоляції.

У судове засідання правопорушник не з’явився, але надіслав письмову заяву, в якій визнав факт здійснення ним адміністративного правопорушення.

«Будучи особою, яка підписала інформаційну згоду на карантин «самоізоляція», громадянин покинув межі карантину, які були вказані у згоді, чим порушив Постанову КМУ № 239 від 25.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.44-3 КУпАП», - сказано у постанові суду.

Крім штрафу, порушник карантину заплатить 420,4 грн судового збору.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: