Російські війська вдарили по енергетиці на Львівщині (оновлено)

У різних регіонах України через атаку Росії фіксуються знеструмлення
фото з відкритих джерел

У Львові та області виникли перебої з електропостачанням

Російська Федерація атакувала енергетичні об'єкти на Львівщині. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Під час ранкової повітряної тривоги ворог завдав масованого ракетно-дронного удару по території Львівської області. Він атакував декілька енергетичних об’єктів. Як наслідок виникли тимчасові перебої з електропостачанням у Львові та області», – повідомив Козицький. 

Станом на 12:00 ситуацію вдалося стабілізувати. Енергетики працюють над відновленням живлення. На місцях чергують ДСНС та правоохоронці.

Попередньо, обійшлося без жертв і постраждалих.

Як зазначив мер Львова Андрій Садовий, через влучання в області у Львові можуть виникнути перебої з водопостачанням, допоки підстанції не перейдуть на резервне живлення.

«Також можливі перебої електроенергії. Влучань по місту на цю хвилину не фіксуємо. Залишайтесь в укритті до відбою!» – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російські загарбники знову атакували Україну ракетами та безпілотниками. У низці областей вранці було чутно вибухи.

Так, російські загарбники атакували цивільну інфраструктуру Полтавської області. Відомо про п’ятьох травмованих.

Також внаслідок ворожої атаки ушкоджено обʼєкт інфраструктури в Луцьку. Наразі відомо про одного загиблого.

Вранці російський агресор масовано атакував Дніпропетровську область. За попередньою інформацією, внаслідок атаки загинув 69-річний чоловік.

Варто зазначити, що в південно-східній частині Польщі підняли польську та союзну авіацію через загрозу російських ракет на заході Україні.

Як повідомлялося, «Укренерго» надало розпорядження ДТЕК ввести екстрені відключення світла.

До слова, у різних регіонах України через атаку Росії фіксуються знеструмлення. Як повідомила «Укрзалізниця», задля забезпечення перевезення пасажирів вже виведені резервні тепловози.

Читайте також: